Οδηγίες για τα μέτρα απαγόρευσης ( συμπεριλαμβάνονται τα έντυπα )

Σχετικά με μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πελάτες μας σε ποιες διαδικασίες θα πρέπει να προβούν ώστε να μπορέσουν να συμβαδίσουν με τα αντίστοιχα μέτρα τα οποία θα έχουν ισχύει από την Δευτέρα 23/3 ώρα 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 6/4 ώρα 6 π.μ.

Αρχικά θα αναφερθούμε στους υπαλλήλους των επιχειρήσεων. Σε ότι αφορά τους υπαλλήλους μόνο για αύριο 23/3 θα πρέπει να έχουν μαζί τους την υπεύθυνη δήλωση την οποία θα βρουν στον ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο της κυβέρνησης forma.gov.gr μαζί με την αστυνομική ταυτότητα τους ώστε να μπορέσουν να προσέλθουν στον επαγγελματικό τους χώρο αλλά όταν χρειαστεί να φύγουν ώστε να επιστρέψουν στην οικία τους και για τις επόμενες φορές που θα χρειαστεί να προσέλθουν στην εργασία τους θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένο το έντυπο Α και να φέρει την υπογραφή από τον ίδιο τον εργοδότη τους ( εάν πρόκειται για ατομική επιχείρηση ) ειδάλλως υπογραφή από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί ο κάθε υπάλληλος να προσέρχεται στην εργασία του. Αυτό το έντυπο συμπληρώνετε μια φορά και είναι αναγκαίο να υπάρχει πάντα μαζί και η αστυνομική ταυτότητα.

Σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες  θα πρέπει να ακολουθούν και αυτοί την ίδια διαδικασία την οποία αναφέραμε ακριβώς από πάνω άλλα με την μόνη διαφορά ότι στο έντυπο Α εκεί που αναφέρει τα στοιχειά του εργαζόμενου θα βάζουν τα δικά τους στοιχειά και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Τέλος θα αναφερθούμε στα μέτρα τα οποία αφορούν όλους μας άμεσα και έχουν να κάνουν με την καθημερινή μας μετακίνηση. Θα υπάρχουν 3 επιλογές ώστε να μπορέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξει τον τρόπο τον οποίο θέλει να δηλώσει τον λόγο μετακινήσεις του. Πρώτα θα μπορεί να συμπληρώνει  κάθε φορά το έντυπο Β το οποίο αναφέραμε και πιο πάνω και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συμπληρώνετε κάθε φορά από την αρχή. Δεύτερον θα μπορεί  σε ένα ένα λευκό χαρτί να αναγράφει το ονοματεπώνυμο του την διεύθυνση τους τον λόγο της μετακίνησης τους και την υπογραφή τους. Τρίτον θα μπορεί  να στέλνει  sms στον αριθμό 13033 διαλέγοντας μια από τις ακόλουθες επιλογές οι οποίες αναγράφονται παρακάτω αφήνοντας κενό και αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο τους και την διεύθυνση κατοικίας τους. Οι λόγοι που θα μπορούμε να διαλέξουμε είναι οι εξής:
1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι απαραίτητο για κάθε μεταφορά σας είναι να υπάρχει το σωστό έντυπο και η αστυνομική σας ταυτότητα.

Συνημμένα θα βρείτε και αντίστοιχα τα έντυπα Α και Β. 

ΕΝΤΥΠΟ Α

ΕΝΤΥΠΟ Β

 Αφήστε μια απάντηση